Ultraljud nr 3

01

Imorgon är jag i vecka 35. Jag är höggravid och känner mig som det också. Idag var vi på sjukhuset där jag ska föda för första gången för ultraljud och rundvandring. Jag var grymt nervös innan och sov extremt dåligt inatt. Jag var nervös för att vi inte skulle hitta dit, köra fel och komma för sent, jag var rädd att vi inte skulle förstå vad som försiggick, att vi skulle få ett dåligt intryck av sjukhuset, att hon skulle ligga fel i magen eller att moderkakan skulle ligga fel eller att jag skulle svimma eller att Christian skulle svimma eller vad som. Ja inatt låg jag och skapade alla möjliga och omöjliga worst case scenarios i mitt huvud. Var uppe och spydde ett par gånger och hade rejäl halsbränna. Jag klarar mig bra med min spanska men sjukhusspanska är inget jag pluggat direkt. Därför pluggade jag in några fraser och ord innan som kanske skulle kunna tänkas behövas. Men just i en förlossningssituation känns det sådär att ligga och fiska efter spanska ord som kanske finns i bakhuvudet så jag vill gärna att det finns någon som kan engelska på plats. Öva spanska kan jag göra när som men inte samtidigt som jag ska skita ut en melon eller motsvarande.

01

Vi åkte i god tid innan vi skulle fram. Christian var också nervös men idag fick han ta smällen och lägga all sin energi på att det skulle funka för själv var jag ett nervvrak som var till noll hjälp. Efter mycket om och men kom vi fram precis i tid. Vi fick ett jättebra bemötande och satte igång med ultraljudet direkt. Vi fick se vår dotters ansikte i 3D. Hennes fötter. Hennes händer. Så vacker och fin! Vaken som vanligt. Hon har lagt sig till rätta med huvudet neråt, moderkakan sitter i bakvägg och inte ivägen. Jag har gått upp 9-10 kg och väger nu 63. Hon väger 2441 gram. Han tyckte att hon var stor men helt normalt då svenska barn är större i genomsnitt än spanska.

Efter det fick jag lämna urinprov och vi fick information om vad vi ska ha med till sjukhuset, vad som händer tiden som är kvar med besök hos barnmorska och sjukhus, vi fick veta vart vi ska när vi åker in, hur vi ska gå till väga och fick svar på de frågor vi hade. Vi fick ett otroligt bra bemötande och när vi tog upp våra rättigheter till tolk sa han att det kommer in någon varje dag som inte kan språket alls. Ryssar, kineser, you name it. Så personalen är van och det kommer inte vara något problem. Skönt!

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

2 Responses

  1. Joje says:

    Himla spännande – å du verkar gjort allt rätt – som vanligt när det är allvar :) <3

  2. Joje says:

    - å Christian finns där vid din sida :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>