Tisdagkvällarnas möbelkarusell

Hur gör man i Barcelona för att bli av med en gammal soffa?

Jo, man bär ut den någon tisdagkväll och ställer den framför porten. För just på nätterna mellan tisdag och onsdag åker kommunen runt och samlar in grovsopor från stadens gator.

Detta innebär samtidigt att det just tisdag kväll kan vara idé att ta en sväng om du är på jakt efter några begagnade möbler eller några brädor till något hemmaprojekt.

En historia som utspelade sig i vårt liv var när vi hade fått tag på ett par nya soffor, och därmed behövde göra oss av med fåtölj och soffa som fanns i lägenheten sedan tidigare.

Först krånglade jag på egen hand ut fåtöljen. Efter att jag skruvat bort benen på den, så kunde jag med nöd och näppe få in den i hissen, och ställa ut den på gatan. Nästa steg var att bli av med den gamla soffan, som på grund av sin längd inte skulle rymmas i hissen. Men inte 17 kunde jag bära ned den i trapporna ensam!

Men jag hade tur. Rentav jättetur. När jag just ställt ut fåtöljen, så fick jag sällskap i hissen upp av en av killarna som delar på grannlägenheten. Jag undrade om han kunde hjälpa mig att bära ut soffan. Som svar fick jag en motfråga: “Hur ser soffan ut? Vi har en enormt sliten soffa, som vi gärna skulle vilja ersätta!” Några minuter senare fick vi besök av två unga killar, som med kännarmin konstaterade att vår mycket slitna soffa ändå var betydligt fräschare än deras, så ett par minuter senare baxade de försiktigt ut soffan ur vår lägenhet, vilket löste vårt problem på allra smidigaste sätt!

Sedan knölade själva ner sin obeskrivligt slitna möbel på gatan, och – jodå, jag råkade se deras soffa, den VAR mer sliten!

Efterskrift: Något halvår senare måste studenterna ha kommit över en lite bättre soffa, för en tisdagskväll fick jag sedan se vår gamla soffa ute på gatan, färdig att plockas upp av kommunen (eller någon annan hugad person).

PS! Efter att denna text publicerats, fick jag besked av Christoffer Mårtensson att olika stadsdelar använder olika veckodagar. I Born gäller torsdagar, t.ex. Så – kolla vad som gäller hos dig, innan du börjar kånka! :)

Tor-Björn Fjellner
barcelonaforum.se

Typisk barcelonsk sopbehållare

Photo by José Porras, wikimedia commons user Elemaki
This file is licensed under the Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.

Tor-Björn Fjellner

Jag arbetar med marknadsföring, mobiltelefoni och projektledning. Jag var bland annat med och införde nummerportabilitet för mobiltelefoni i Oman. Läs lite mer om mig i min presentation: barcelonaforum.se/hej-jag-heter-tor-bjorn/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>