Tillbaka i sina egna lakan

01

Då var man tillbaka i sin egen säng i sitt eget hem efter nio dygn i Sverige. På den tiden har vi sovit hos en kompis i Örebro, i en husvagn utanför Norrköping, hemma hos min syster, hos svärfar i Vetlanda,  på hotell i Stockholm och hos svärmor i Sigtuna. Några avstickare till släkt och vänner dagtid utöver det och ett bröllop. Man skulle kunna säga att det var skönt att packa upp för gott och slippa packa ner och åka vidare imorgon igen. AC:n är igång eftersom det annars är stadiga 28 grader inomhus. Vi satte oss på terassen, helt tysta, drog varsin djup suck, kände brisen från havet och bara var för en stund. Vår dotter höll full aktivitet hela resan hem och halsbrännan from hell är ett faktum. Sömn, en balanserad frukost utan bryggkaffe och egentid imorgon kommer antagligen råda bot på den.

Skönt och roligt att träffa släkt och vänner men nu är vi totalt utpumpade båda två. Känner med Christian som har en intensiv arbetsvecka framför sig. Att detta inlägg ens blev till är en bedrift i sig. På onsdag är det bara 10 veckor kvar som gravid. Det närmar sig! Jag är glad att jag mått så bra och kunnat hålla ångan uppe hela resan, vi tog t.o.m. en lång promenad till djurgården igår. Vädret har varit med oss hela resan och det har varit lagom varmt, man har sovit så otroligt bra med täcke och öppet fönster men generellt sett är Sverige alldeles för mörkt, kallt och folktomt för mig. Jag vet inte vad det är men efter nån vecka i Sverige känner jag alltid nån slags obeskrivlig ångest som jag faktiskt levde med ständigt innan jag utvandrade. Ett slags vemod som jag inte riktigt kan förklara, det bara infinner sig. Som Volvoreklamen. Sen att man inte kan betala med kort i Taxin när man just kommit till sin port från flygplatsen utan måste vända och åka till en bankomat och sedan hem igen för att betala med kontanter är ju bara sjukt irriterande år 2015. En fadäs som man tydligen får ta i det här så kallade I-landet. Mer om vår resa kommer i veckan.

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>