There and back again II

Så sitter vi äntligen i vårt nya hem nere på solkusten och har haft några dagar på oss att bo in oss. Det har hänt mycket sen jag skrev sist. Att vi skulle flytta 102 mil ner från Barcelona till Marbella/Fuengirolaområdet bestämde vi för flera månader sen, men vi ville helt enkelt inte gå ut med det förrän allt var klart. Nu är allt klart och oj vilken resa det varit. Först var jag nere på möten och flög tur och retur för tre veckor sen. I samband med det la jag även in deposition på en fastighet. Väl tillbaka i Barcelona började alla förberedelser för flytten. Det krävs aningen mer planering när man har en knappt fyra månaders bebis som skall flyttas med. Det kändes helt inaktuellt att köra med henne så lång sträcka men bilen skulle ju ändå ner. Så jag satte mig själv för förra fredagen 21.00 på kvällen och körde de 104 milen mer eller mindre nonstop över natten med en bil packad till bristningsgränsen. Det tog ungefär nio timmar att köra så jag var rätt seg när jag kom ner.

Väl nere skrev jag kontrakt på nya fastigheten, lämnade bilen och flög tillbaka till Barcelona igen. När jag för andra gången kommit “hem” till Barcelona var vi tvungna att stanna en vecka då vi inte fick tillträde förrän den 15:e. Sånt är alltid fruktansvärt jobbigt då man mentalt redan gått vidare.  Lyckligtvis ville vår hyresvärd köpa alla våra möbler så vi slapp hyra in lastbil m.m vilket hade varit både en stor kostnad och massa besvär. Nedan vår sista kväll i Castelldefels den 12:e Mars. Ingen förutom familjen hade en aning om att vi skulle flytta, vi ville undvika frågor. För mig blev det 2½ år i Barcelona, för Eva över sex år, det var dags att gå vidare.
161
Dagen efter packade vi våra resväskor, barnvagn och flög ner allihop för nya äventyr! Det var inte vemodigt någonstans att lämna Barcelona. Vi var färdiga med stan och känslan av att lämna gamla lägenheten för taxi till flygplatsen var fantastisk, framförallt då stambyte & fasadrenovering pågått i fyra månader och vi höll på att gå under av allt ljud överallt från 08 på morgonen.

Väl på flygplatsen var det verkligen VIP-treatment! Är ni trötta på att vänta i köer för incheckning och säkerhetskontroll, skaffa en bebis :) Man har egen separat säkerhetsingång och får gå före i kön för bagageincheckning. Aldrig varit med om något liknande. Det tog oss 10 minuter från att vi steg ur taxin tills vi var inne vid gaten och åt frukost. När jag flög ner till Malaga första gången själv fick jag köa över en timme! Var lite orolig för hur Julia skulle fixa sin första flygresa men hon var superlugn. Sov halva vägen och var glad andra halvan!
161
16
Väl nere på solkusten väntade några dagar semester på hotell innan tillträdet. Här soluppgången från hotellrummet.
162
Under veckan nu har det varit X antal resor till IKEA och massa andra ärenden såsom inskrivning i kommunen, vårdcentral etc och nu börjar vi äntligen känna oss lite inbodda. Vårt boende är helt fantastiskt, det finaste jag bott i någonsin. Det är inte vid havet men vi har havsutsikt från höjden där vårt område ligger ca 5 km från stranden. Vi har flyttat in i ett Gated community vid en av de många golfbanorna här på Solkusten. Lägenheten är i två plan med totalt fyra sovrum och inom området har vi tillgång till fyra pooler och även ett antal barnpooler. Det kommer bli otroligt tryggt och fint för Julia att växa upp  här, vi är så nöjda och allt känns så rätt! Och jag kan ta upp golfen igen dessutom! Här nere finns svenska kyrkan, svenskt dagis, svensk skola upp till Gymnasium, svensk vårdcentral etc så även om man flyttat längre söderut känner vi oss mer i Sverige än någonsin vilket skapar en väldigt trygghet för oss, framförallt Julia. Jag har kvar lite business i Barcelona så kommer flyga dit ibland för jobb men nu väntar även nya äventyr & utmaningar i Marbella!  Nedan lite bilder från vårt område.
Bloggennu innegårdrätt Innegård1
Nu söndagsmys i vardagsrummet. Julia har lärt sig sitta sista veckorna och vill inget annat än träna på det!
Juliasitta söndagsmys!

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>