Svensk kebabpizza nu i Barcelona!

Pizza4
Är du en av alla svenskar boende i Barcelona som saknar pizzan som den smakar hemma i Sverige? Barcelonaforum.se har nu via ett unikt samarbete med en lokal restaurang lyckats få fram receptet på en äkta svensk Kebabpizza som dessutom blir ett stående inslag på menyn.

Undertecknad har under året som gått bara köpt någon enstaka pizza här i stan till skillnad från minst en i veckan under åren hemma i Sverige. Varför jag inte köpt mer än en pizza på så lång tid här beror oavkortat på två saker;

1. Pizzan smakar skit i Barcelona. Tjock botten med obefintlig fyllnad. Man äter i princip kryddat bröd..

“Spansk matkultur verkar inte vilja ha några som helst influenser från det italienska matarvet. Om det inte finns “svenska” pizzor är andravalet naturligtvis den italienska, stenugnsbakade varianten. Men även den får man söka med lyse och lykta för att finna här i Barcelona. När man väl finner Italien saknas det något. Som svensk vill man ha bukfylla i kombinationen tunn botten & rikligt med fyllning. Det italienska köket erbjuder tunn botten men bukfyllan och den överdoserade mängden ost glöms helt bort. Ruccola och andra nyttiga ingredienser förstör matupplevelsen, det blir alldeles för lätt och kalorisnålt…”  /Christian Ternstedt, självutmämnd småländsk kebabpizzaexpert.

2. Fan vad dyrt det är. Den enklaste pizzan av alla, Margaretha kostar 5-6€ i Spanien. Den består av deg, ost och tomatsås. Har man tur får man lite Oregano kryddat på den.  Övriga matvaror såväl på restaurang som i affären  är halva priset mot Sverige men en pizza med hyfsad fyllning kostar 10-15€. Hur kan fantastiska middagar ute vara så prisvärda, men en smaklös pizzadeg så dyr? 

I nio månader har Barcelonaforum sökt, letat, undrat. Kan vi ens komma i närheten av den Pizza som våra fantastiska  invandrare har producerat och berikat Sverige med sista 30 åren?  Häromdagen var undertecknad på ett kebabhak på lunchen. Turkiska kebabhak finns överallt här men just denna var en kombinerad Pizzeria och kebabish.  Hoppet väcktes och hittade efter långt sökande exakt vad jag letat efter sen December 2013. Kebabpizzan fanns med på menyn.
10609309_10152637462568584_369273592_n

Men som ni ser. 12,85€ för en pizza? Det är ett rån. Vi på Barcelonaforum trodde helt instinktivt att det måste ingå en oxfilé vid sidan av pizzan men så var inte fallet. Sen var ingredienserna helt off. Köttfärs, oliver etc. Dessutom bakade de kebaben med Pizzan i ugnen, vilket är ett generalfel. Kebaben lägger man på efter att pizzan är bakad. Så idag gick vi dit med papper i handen och presenterade hur vi vill att en kebabpizza ska vara och hur mycket vi svenskar skulle uppskatta denna fantastiska matupplevelse om den skulle hamna på menyn. Man kan såklart konstruera olika typer av Kebabpizza i all oändlighet men vi höll oss till basic, dvs tomatsås, ost, färska champinjoner, lök och kebab som rundas av med massa kebabsås. Resultatet när pizzabagarna fick fundera lite var helt brutalt. Magi, kärlek, orgasm, eufori, VM-guld. Ja, inga superlativ kan förklara hur vi kände efter denna utomjordiska avsmakning….
Pizza2

Barcelonaforum vill såklart erbjuda alla svenskar i Barcelona denna magiska rätt till  reducerat pris. Det enda krav vi har är att ni gillar vårt forum på Facebook (Klicka här) samt skriver följande på väggen: Hola, Jag älskar kebabpizza!

Sen får ni kodordet för rabatten  på PM och kan gå dit och äta när och hur mycket ni vill till 40% reducerat pris! Enda kravet är att ni måste visa upp svenskt ID-kort i någon form. Och nej, vi tjänar inte en spänn på detta, bara kebabpizza åt folket..
Pizza5
Barcelonaforum.se stod för verktyget, nu är det dags för er att börja äta :) Adress? Mitt i stan, Klicka här på  KEBABPIZZA
Pizzaplace

Christian Ternstedt
Christian@barcelonaforum.se

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

3 Responses

 1. Adi says:

  Pizzan var så dålig, det går inte att beskriva. Den var laddad med ost, hade både grön och röd paprika på samt köttfärs och knappt ngt kyckling kebabkött. Pizzabrödet var lika kasst. Tack Christian för att slösade min söndagsmiddag på ett sånt dåligt ställe där kyparen åt rester från en annan kunds tallrik. Usch.

  • Barcelona Forum says:

   MEn Adi!

   Du tog ju helt fel pizza. Jag hade gjort om den efter en svensk version, du skulle säga Kodordet Pizza del Kebab Sueco. Den är med Tomatsås, ost, Kött kebab, lök och champinjoner. Den andra kebabpizzan de hade var ju helt fel ingredienser, dessutom 4€ dyrare. Så skyll dig själv!!!!

 2. Barcelona Forum says:

  Dessutom är pizzabrödet den bästa min fästmö ätit under sina 5 år i stan. Men smaken är som baken. Att du tog fel pizza är beklagligt, men hade du läst inlägget istället för att lägga tid på att gnälla så får du som sagt skylla dig själv :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>