Stort svenskt företag etablerar sig i Barcelona!

barcelona
Att det finns en hel del företag i Barcelona med svenskanknytning är ingen nyhet. Allt fler väljer att flytta sina verksamheter till Spanien eller att outsourca delar av sina funktioner. Barcelonaforum kan nu avslöja att ännu ett företag väljer att öppna sin verksamhet här och att etableringen dessutom sker den närmsta månaden vilket gör att rekryteringen påbörjats omedelbart.

Det är ingen hemlighet att många svenska företag etablerar sig utomlands med tanke på skattetryck och den rådande politiska instabiliteten hemma i Sverige. Vi har fått i uppdrag att hjälpa till med rekryteringen. Lever du i Sverige idag men är trött på vädret, ta då chansen att jobba i Europas vackraste stad. Är du redan i Barcelona men trött på ditt jobb och vill ha mer tid för stranden eller få större flexibilitet i din vardag? Företaget söker folk såväl på deltid som heltid och rekryteringen har precis börjat.

Närmare 50 vakanta tjänster är nu tillgängliga att söka direkt med anställning från 1:a Juli och 1:a Augusti. Fler skall sen rekryteras under hösten. Tjänsterna är främst inom konsumentrådgivning, försäljning, investeringsrådgivning och även traditionell kundtjänst. Man får själv möjlighet att till viss del anpassa sin arbetstid inom ramen för tiderna 09.00 till 21.00.  Det är naturligtvis fast lön och för de inom sälj/förmedling utgår även provision. All utbildning sker internt och beroende på tjänst varierar längden på utbildning. Gymnasiekompetens är ett krav men i övrigt krävs ej universitetsutbildning mer än till ett fåtal tjänster. även om det är meriterande. Alla tjänster är mot den skandinaviska marknaden så det är absolut inget krav på att kunna spanska.

Dessutom, om man vill flytta tillbaka till Sverige efter tiden i Barcelona finns även möjlighet att fortsätta sin anställning på kontoret i Stockholm och då även genomgå utbildningar inom försäkrings och investeringsrådgivning. Man blir då fullvärdig försäkringsförmedlare, godkänd av finansinspektionen och man har även möjlighet att vidareutbildas med Swedsec certifiering och  mycket annat, så en bra start på karriären.

Företaget kommer att hjälpa till med allt som behövs när det gäller omlokalisering till Spanien från Sverige, inklusive boende, socialförsäkring, arbetstillstånd och bankkonto. Vi på Barcelonaforum hjälper som sagt till med rekryteringen och tar emot ansökningar via christian@barcelonaforum.se. Enligt företaget påbörjas intervjuer så tidigt som nästa vecka och vi skickar ansökningar vidare till dem varje dag.

Christian Ternstedt
christian@barcelonaforum.se

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

4 Responses

 1. Brenda says:

  hello! I Will like have more information. I am 43 years old I speak Spanish ( I’m from Costa Rica) English and Swedish. Best regards. Brenda löf

 2. Erik says:

  Kontrollera lön och arbetsavtal. Mindre än 1200€ netto kommer att ge dig en väldigt besvärlig vardag.

  • Barcelona Forum says:

   Erik jag vet inte vad du vet om arbetsmarknaden här i Spanien men 1200€ Netto motsvarar 2400€ netto i Sverige då det mesta är runt 50% av priset här nere. Vi har ingen koll på exakta avtal, vi förmedlar bara information kring ett företag men vi skulle aldrig skriva om dem om inte det var acceptabelt lönemässigt. /Redaktionen

 3. Julia says:

  Vad är det som är “50% av priset där nere”? Jag har varit väldigt mycket i Barcelona och om du menar att priser generellt är 50% lägre än i Sverige så stämmer inte det. Såvida inte du syftar endast på priserna på öl och vin. Frukt och grönsaker är överraskande dyra trots att de är närodlade. Hyror ungefär samma som i Sverige och även klädkostnader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>