Skräckhuset på Rambla Catalunya 34

REC

Hur många gånger har du gått på Rambla Catalunya? Hur många gånger har du passerat port nr 34 utan att kika in? Har du någonsin kikat upp på skulpturen längst upp på fasaden och lagt märke till att den föreställer en kvinna som blir trakasserad av en hund och två djävlar?

Huset kallas i folkmun för REC-huset då skräckfilmen med samma namn spelades in där. Idag står det tomt förutom att ägaren har sitt kontor där. Filmen hade premiär 2007 och senare gjordes en amerikansk version med titeln “Quarantine”. Uppföljaren REC 2 spelades in i samma hus och flera andra filmer och serier har filmats här.

rec2

Filmen handlar om tv-reportern Angela och hennes kameraman Pablo som gör ett inslag om ett nattskift på en brandstation. Stationen får in ett larm från en gammal kvinna som är instängd i sin lägenhet. När de kommer dit attackerar kvinnan en av poliserna och biter honom. Snart framkommer det att en våldsam, okänd muterad sjukdom härjar i huset och skräcken är ett faktum.

 

Eva von Boisman
eva@barcelonaforum.se

 

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>