San Juan vs Midsommar

161

San Juan firas med eldar och fyrverkerier på stranden. Det drar igång på dagen och håller på långt in på morgonen. Ett dygns strandfest. Dagen efter är det svensk midsommar.

San Juan firas alltid den 23:e juli och är Spaniens variant av midsommar. Det är en gigantisk strandfest då man vanligtvis äter gott på dagen och festar hela natten på stranden. Man tänder eldar och fyrverkeripjäser. Man hoppar ofta över eldarna då det sägs rena själen. Folk håller igång långt efter att solen gått upp. Du som saknade ett ordentligt fyrverkeri på nyår kommer definitivt få igen det nu.

Sedan många år tillbaka arrangeras midsommarfirande i Parc Cituadella. Man tar med sig egen mat och dryck och alla är välkomna. Arrangören har inte skapat något event i år men då detta blivit en etablerad tradition kan du säkerligen hitta andra svenska midsommarfirare i Cituadellaparken på fredag. Det beror kanske på hur många som går och lägger sig direkt i parken och sover eller orkar ta sig dit efter årets största party.

 

Eva von Boisman
evabarceolonafosum.se

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>