Roxette levererade på Sant Jordi Club den 14:e maj

2

Roxette tog Barcelona med storm på Sant Jordi Club igår. Det var deras tredje gig av 35 planerade spelningar i Europa som utgör deras firande av 30 år som band.

Turnén the 30th Anniversary Tour drog igång i Milano den 10:e maj och avslutas i Drammen den 28:e augusti. Ett imponerande turnéschema inte minst med tanke på Maries fantastiska återhämtande från sviterna av en hjärntumör som upptäcktes 2002. Escobar startade som förband medan folk började fylla lokalen, ett riktigt bra framträdande med mindre respons från publiken som kanske inte kände till dom.

Roxette fick med sig publiken direkt när de kom ut på scenen och gick ut hårt med Sleeping in my car och hade samma energi hela showen igenom. Maries röst hördes inte så bra vilket jag tror mest berodde på ljudinställningarna snarare än hennes röststyrka. Det kan även ha berott på tusentals fans som sjöng med i alla låtar. Hennes vackra, lågmälda version av sin egen favoritlåt Watercolours in the rain med inslag av låten Paint var konsertens mest berörande nummer och bevisar vilken fantastisk artist hon är.

Per och resten av bandets energi och förmåga att få med sig publiken var ett faktum och de förmedlade verkligen känslan av att popstjärna är världens roligaste jobb. Hela lokalen svämmade över av kärlek. Hit efter hit blandat med mellansnack om bland annat basisten Magnus – the Swedish Viking. Per påstod att den skiva Roxette släppte på spanska är Magnus favorit men att de nu valde att spela två låtar från albumet Have a Nice Day istället. Senare under konserten spelades FC Barcelonas theme song för den helt euforiska publiken på en distad elgitarr. Konserten höll hög kvalitet genom alla låtar och avslutades med the Look. Det var nog ingen som lämnade lokalen utan att nynna vidare på denna megahit på vägen hem. Hela låtlistan ser ni nedan.

Sleeping in my car
Big L
Stars
Spending my time
Crash Boom Bang
Crush on you
She’s got nothing on (but the radio)
Heartshaped sea
Watercolours in the rain
Paint
Fading like a flower
How do you do
It must have been love
Dangerous
Joyride
Dressed for success
Listen to your heart
The Look

 

Eva von Boisman
eva@barcelonaforum.se

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>