Roomies i Barcelona del 2

Jag åkte tillbaka i januari 2010 efter 3-4 månader här våren 2009 och hittade ett rum för 280 Euro i Born. Däremellan hade jag lite olika jobb samtidigt. Jag jobbade på eventföretaget Bergslagsäventyr i Örebro, serverade på en restaurang, jobbade som säljare på SOUL Design och lagade och sålde mat på festivaler och mässor runtom i Sverige.

Lägenheten i Born delades med tre andra. Just då var det David från Santa Barbara som jobbade som engelskalärare, Sem från Holland som pluggade arkitektur och en riktig gammal hippie från San Francisco som som tur var flyttade ut rätt fort. Efter det kom två konststuderande från Halifax i Canada. De levde mest på billigt vin och gräs men var väldigt intressanta och lagade alltid mat då de hade sådana cravings i form av Sushi och Shepherds pie. Då hade vi en gemensam terass med de som bodde ovanpå och hade alltid grillfester i månskenet.

Toaletten gick sönder och en ny toalett stod i en kartong bredvid köksbordet i två veckor. En kväll satt vi och festade och det luktade mindre mumma, vilket alltid var fallet i den där lägenheten men denna kväll var det värre än vanligt. Efter ett tag insåg vi att den gamla toaletten var nerpackad i kartongen bredvid bordet.

 

Bild 034

Sedan kom en femte person som jobbade på ett hostel och flyttade in i garderoben för 200 euro i månaden. Det jag minns mest av honom är att han dragit hem ännu en tjej som gillade att skrika väldigt mycket under sexakten natten innan jag gjorde ett prov till jobbet efter en veckas utbildning. Det var OMG, DIO och killens namn oavbrutet i en timme innan det blev tyst. Det mest komiska var att killen på fullt allvar trodde hon kommit flera gånger den natten. Alla tjejer hade fattat direkt att det var fejk men stackarn var antagligen porrfilmsskadad och trodde det funkar så i verkligheten när han skröt om sin erövring dagen efter. Dessutom trodde han att hon inte skulle höras om han satte på sin fläkt. Sorry dude, that ain’t working…

Jag tyckte synd om min vän Maria som hälsade på den veckan och kom till vårt råttbo. Hyresvärden erbjöd de två kanadensarna gratis hyra mot en trekant och ville massera bort min förkylning  Nej tack sa vi och jag hittade ett annat rum. Jag snodde med mig byrån och bar den nerför sju trappor, 500m genom Born och uppför fyra trappor bara för att, på egen hand. Det kunde ju inte gärna bli sämre. Men det blev det.

Jag hade heltäckningsmatta och tog för givet att det fanns en dammsugare. Men nej. Istället fick jag försöka sopa rent och varje gång jag kom hem låg det någon ny främling i soffan i vardagsrummet som drogat ner sig och deckat. Två månader stod jag ut innan jag flyttade in till min engelska pojkvän som egentligen var på dejtingstadiet i Gracia. Efter två månader flyttade han till Sitges och jag till en annan delad lägenhet i Eixample. Vi höll ihop i 3,5 år som särbo men bröt i höstas av förklarliga skäl. Har man inte flyttat ihop efter så lång tid är det glasklart att man inte har någon framtid tillsammans. Men det är en helt annan historia.

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

1 Response

  1. Maria says:

    HAHA! Dioo dio ! fyfan kommer aldrig glömma det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>