Ny familjemedlem!

Jag har precis fått en ny kusin. En pojk, underbart!!!! Helt otroligt, det kommer skilja 34 år på oss men han är ändå min kusin.  Jag trodde Linus på mammas sida som min sladdmoster Anna skapade för 5 år sedan skulle bli den sista, men så blev det inte. Min släkt är svårförklarad, men genetiskt helt otrolig. Det finns inga sjukdomar någonstans, vi lever längre än alla andra släkter. Min Gudmor är död, men min gudmor var också min gammelgammelmormor. Alltså min mormors mormor. Hon blev 102 och vi hälsade ofta på henne i Västervik  när jag var yngre, dvs när hon var 90+. Vi var även med i Smålandstidningen och andra tidningar för våra 5 generationer. Det var jag med starka damer från början  i  min första tidningsartikel. Jag var 14 år när min gammelgammelmormor dog. Min mamma var alltså 37 när hennes gammelmormor dog. Mormor fick mamma som 18-åring, dvs tidigt. Men det innebär samtidigt att min mormor var 55 när hennes egen mormor dog. Min egen mormor fick sörja över sin mormor som 55-åring, hänger ni med? Vi är Aragon-släkt. Överlevare. Tur man var med i Robinson två gånger..

Om jag byter över till pappas sida är det lite coolt där också. Min farfar är 86. Minnet sviker men han är fortfarande stark som en oxe.  Min farmor blir 80 snart och ingen tjatar som hon. De är skilda men bor i egna lägenheter hemma i Eksjö. De lyckades producera åtta barn i Småland, från 50-talet fram till 70-talet. Anmärkningsvärt att man kan orka föda åtta barn över tre årtionden, alla friska och vid gott mod idag. Min far är äldst av åtta syskon. Kaj är yngst. Så till sak. Min yngsta farbror Kaj är född på 70-talet. Han fick med Tina tre barn när han var väldigt ung. Det blev tre tjejer. Ebba som är mellanbarn blev JAG faktiskt Gudfar till när jag var 20, eller fadder som det kallas nuförtiden. Äldsta dottern Matilda går nu på gymnasiet. Kaj och jag var singlar ihop ett tag efter att han bröt med frun. Det skiljer ju inte så många år så jag var både polare och brorson på samma gång. För övrigt åkte jag, Pappa, Kaj och farbror Jonny till Fotbolls-Vm i Tyskland 2006 tillsammans, episk resa! Vi tog bilen ner, magisk vecka och bra fest var det också. Tanken är att vi ska göra samma sak på EM nästa år, vilket jag verkligen ser fram emot, bara Sverige kvalar in.

Hur som helst, Kaj träffade senare en ny tjej, Maria, som också  har barn sen tidigare. De bor där på Vetlandavägen i Eksjö , och har gjort många år. Sovit över där några juldagar när jag varit hemma. De har fem barn ihop, snacka om kaos. Men nu har alltså ett kaos till inträffat, barn nummer 6, deras första gemensamma kärleksbarn!!! Pratade med min pappa igår som avslöjade att min älskade farbror blivit pappa igen. Till en pojk. Min kusin. Så fantastiskt glad!!! Den här smöriga bilden är från deras senaste semester, Eva trodde det var pappa som ung! Men nej, det är min 44-åriga farbror :) Grattis till er, grattis till mig som faktiskt nu har en kusin född 2015, känns stort! Dop i Småland, klart jag måste hem till Sverige då…
10945637_10153061022323584_7438686324601851155_n

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>