New York dag 1

22 januari, på min födelsedag,  flög vi till the Big Apple. En överraskning från min fästman, den bästa present jag någonsin fått. American Airlines hade en kanal med bara Foo Fighters som jag lyssnade på hela flygresan. Vi landade vid 1-tiden och tog en taxi till Hilton Double Tree Hotel på lower Manhattan, nära Battery Park. Taxichauffören Tony Nrong kom till staterna 1980 från Kambodja. Han var från huvudstaden Phnom Phen men tvingades gå drygt 40 mil till Poipet under Pol Pots tid. Röda Khmererna tömde hela staden och tvingade ut en de en miljon invånarna att jobba och svälta på fälten Jag berättade att jag bott i Kambodja tre månader och hans reaktion var “hur vågade du, det är livsfarligt”.

IMG_3564

Vi åkte över Manhattan Bridge och checkade in. Vårt rum låg på 43:e våningen. Receptionisten hade skön attityd. Christian sa att jag fyllde 34. Hon svarade “yeah and now she’s probably wondering why you’re talking about her age…”

20150123_133244

Vi började med att käka världens godaste kebab nere vid Battery Park och spanade bort mot frihetsgudinnan.

IMG_3572

Sedan tog vi en promenad bort till Wall Street, korsade Broadway och kom fram till Liberty tower och Ground Zero.

Liberty

Vi frågade en kille som påminde om Eddie Murphy om man kunde ta sig upp till toppen. Han svarade “ya have 2 billion dollars, I’ll take u up there anytime”. Byggnaden är inte färdigställd inuti helt och hållet. Någon annan sa att de haft öppet tidigare men att det funnits säkerhetsrisker som behöver åtgärdas. När vi kom fram till minnesfontänerna som är placerade precis där tornen stod innan 9/11 kom tårarna. Det var inget jag hade väntat mg och jag var inte alls beredd på det. Det är inte ännu en turistattraktion, det är en gravplats för drygt 2700 människor och betydligt fler anhöriga. Att se allas namn ett efter ett blev en väldigt stark upplevelse.

IMG_3604

Efter det gick vi till TGI Fridays. Vi var överens om att det skulle sitta fint med en öl på en varm pub. Dessvärre blev jag nekad att köpa öl då jag ej hade leg med mig. Kändes i och för sig rätt skönt att gå som under 20 på sin 34-årsdag. Vi gick vidare till en annan pub full med locals. Vi pratade med en man  som jobbade på Wall Street. Han berättade att han pratade med en kollega som satt fast i en hiss i södra tornet när det rasade och den killen var en av 13 kollegor som dog. Reality check på den.

Vi avslutade kvällen på en fin restaurang. Christian fick alla gäster att sjunga “happy birthday to you” för mig. En mycket minnesvärd födelsedag som jag har honom att tacka för.

 

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>