Min helg med rosa toalettpapper

Hej bloggen (uttalas med ankmun)!

Jag har fått lite klagomål från mina bloggfans för att det varit dåligt med bloggandet på senaste tiden. Det är några trogna fans som uttryckt sin besvikelse så nu kör jag igen . Till mitt försvar har jag fått ett nytt jobb =) Det är riktigt roligt, ett lärarjobb på en stor statlig språkskola här som erbjuder kurser i cirka 60 språk, inklusive svenska. Mitt jobb är att undervisa en B1 (fortsättningskurs)  i svenska med 12 spanjorer. Jag verkar ha fått de mest sköna studenterna någonsin så jag klagar knappast. Nu ska jag fortsätta min positivitet och berätta en annan underbar grej med att bo i Spanien: nämligen toalettpappret. I Sverige sitter folk med rivigt, beige-brunt papper och suckar när de bajsar. Här finns det rosa toalettpapper! Jag älskar det och det gör det roligare att gå på toaletten också! Jag har aldrig haft förmånen att bada i pengar så när jag upptäckte att min vän Raul hade köpt toalettpapper så var jag genast där och frågade om jag fick bada i rullarna.

IMG_4455IMG_4463

Jag satt med rullarna länge och bara mös. Ursäkta, jag vet att det verkar sjukt, men det är en alldeles underbar rosa nyans. Tror min syster skulle förstå hemma i Sverige.  Tänkte berätta lite mer om min helg än höjdpunkten, dvs rullarna. Jag har hängt mycket med “Brudarna” i helgen, både på fredagen och lördagen. Brudarna är Raul och Marcel, två karlar. Jag kallar de “brudarna” för att de brudar jag känner här är mer grabbiga än grabbarna. Därför kallar jag brudgänget jag umgås med för Grabbarna eller Los Hombres. Mer om Grabbarna senare, nu snackar vi Brudarna. På lördagen drog Raul och jag ut och skulle traska runt lite på stan. Då vi traskade runt ramlade vi in i något event för olika matkooperativ i Barcelona. Schysst och så fick vi gratis soppa =) Jag träffade en ascool liten tjej på 6 år som skejtade runt på MACBA (utan hjälm såklart).

IMG_4380

IMG_4385

 

 

Raul och jag var inte riktigt mätta efter soppan, så vi drog till ett av Rauls “Smultronställen” som han ofta tipsar om. Raul är lite av en matexpert och har bott i den här stan i 3 år så han borde veta vad han snackar om (kan man ju tycka). Jag ska berätta hur du kommer dit: passera affären för dig som säljer obehagliga jättehuvuden och gå mot berget.

 

IMG_4394IMG_4416

Krogen ligger på Calle Cera i Raval och är ett sjukt billigt och gott alternativ. Vi delade på en flaska husets vin för en kostnad av 3,50 euro samt åt Paella för 5, 50 euro. Grymma priser och god mat! De har massa smårätter också, t.ex. empanadas och pizza.  Men det är inte därför jag gillar krogen så mycket. De två herrarna som jobbar här är det bästa med den här syltan. De är sega, långsamma, står och snackar skit och dricker lite vin emellanåt. Helt underbara med andra ord. Detta är inget för dig som vill ha snofseri och fina bordsdukar, men däremot om du vill ha en upplevelse. Den lite mer korpulenta mannen är barnboksförfattare också och säljer sina böcker på krogen.

IMG_4410IMG_4414

När vi gick därifrån kom den spinkigare killen ut med en chokladboll =) Lycka när man är (mer eller mindre) pank. De hade rolig konst på väggen också. Vargar med en pyramid i glas med nakna kvinnor (varav en kvinnas bröst är utanför glaspyramiden). Glömde fråga om det är den spinkige som målar, men så är det bergis.

IMG_4402 IMG_4409

 

Sen har jag mest tagit det lugnt med Brudarna i helgen. Marcel och jag var coolast och satt med solbrillor inomhus.

IMG_4431

 

You may also like...

2 Responses

  1. Alfons says:

    Hahaha! Det där var min stammis krog då jag bodde i Barca första gången! Sjukt nice paella!
    Glad jag blev att se att nån annan uppskattar den! :)

  2. Barbro says:

    Nu har jag hittat din blogg. Kul. ska följa den
    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>