Min bästa vän, hemliga beundrare och en och en annan semla =)

Jag vet att det var hundra år sedan jag senast skrev, men jag orkar inte redogöra för allt som hänt så vi kör en Fast Forward från december till förra torsdagen: Teneriffa, Paradiset fast med Hippies, Pixbergz, Kaktusar, Jobba lite, Sova, Julmys, Stockholm, Familjen, Tomte på Fyrhjuling, Pizza, Kamrater, Nyår, Snö och Sol, Skridskor, Bastu, Barcelona, Laga mat, Polare, Upp och ner, Förkyld, Jonte Ponte på besök från Berlin, Lite vin, Betala räkningar, Lite kreativ, Lite jogga, Kasta sopor, Lite regn och lite sol, Paulo och Jennie i stan, Ja må hon leva,  Lite mojitos, Sitta och glo, Lite mer jobba och lite mer Drag och sen är det inte så mycket mer…Ungefär såhär:

Collage

Tills vi kommer till i torsdags förra veckan då Barcelonas största hedersgäst satte sina Multikulti-stövlar på Barcelonas flygplats förra torsdagen, nämligen min allra bästa och unga gamla vän Joëlle! Vi träffades på gymnasiet under en förjävlig fjällvandring som aldrig ville ta slut. Joëlle och jag gick började i samma klass i första ring och vi var de som flydde efter flera timmars traskande i grågrått väder och med skavsår. Vi tackade för oss, gick ner från berget och hittade en kiosk med dammsugare.  Och sedan dess har vi varit oskiljaktiga. Det finns de som påstår att vi delar samma hjärna. T.ex som här nedan när vi skulle ta skolfoto i plugget i årskurs 2 och vi kom dit med matchande sovsäckar att posera i, vad är oddsen liksom? Joëlles min är oslagbar på fotot nedan. Joëlle är en av de människor jag saknar mest när jag bor här.

934638_10151427964698034_697464780_n 480824_10151427965553034_221296812_n

Man kan sammanfatta Joëlle såhär: generös, varmhjärtad, kreativ, glad i hågen, rolig och ställer upp i vått och torrt. Vi har bara bråkat på riktigt en gång och det kriget varade inte ens i ett dygn och går till historien som “Det stora musselbråket 2003″ . Vi kunde inte enas om vi ville ha rökta eller inte rökta musslor när vi var på tågluff i Italien. Sedan dess har det varit total vapenvila och vi har blivit bundsförvanter mot alla andra idioter i världen. Jag är tacksam för jag har en sådan fin vän, som finns där i alla lägen.

IMG_3252

Joëlle kom förra torsdagen och tyvärr under de kallaste dagarna under mitt år i Barcelona. Hon hade med sig massa fina grejer från Sverige: kexchoklad, snus, massa lösviktsgodis, choklad och sjukt vackra svenska tändsticksaskar. Herregud vilken överraskning! Men det coolaste av allt var att hon hade med sig semmelbullar som min mamma bakat! Wow! Tack mamma, sagolikt gott! Några andra glada svennar i staden fick också smaka =) Sen fick jag massor av söta bilder på Joëlles gullunge, Corinne, som är lite mer än ett år och en riktig glad mört! Jag saknar att kunna umgås med Joëlle och Corren, och känner mig lite ledsen att jag missar så mycket som händer under hennes första år i livet….

IMG_5201

På lördagen var vi på världens coolaste marknad här i staden (som endast är 1 gång/månaden) Palo Alto. Tjena mittbena!!! Detta var som en lummig, magisk stor trädgård fylld av rolig design, gott gatukäk från hela världen och band och DJ:s som spelade. Sånt här finns tyvärr inte i Sverige… Nästa gång de har marknaden är i mars. Om man är nyfiken kan man få mer information här: http://www.paloaltomarket.com/es/home.

P5240009

 

10979166_10204578380194079_593049555_n

Det var mina fina roomies som tipsade om det här stället, de är nämligen där och säljer superfina Hawaii-skjortor! Nästa gång hoppas jag att jag kan vara med och arbeta på marknaden. Vi stannade där hela dagen och efter det blev vi medbjudna på en sjukt kul födelsedagsfest.

Rooftop SmokeHouse at VanVanMarket // Photo: German Parga

På söndagen firade vi Äggahalvans dag med att äta varsin äggahalva och ägna en tanke åt kamraterna i Halmstad. Äggahalvans dag – den enda gula dagen på året-  (som sammanföll med Joëlles sista afton i staden) firades även med ett par öl på 100 montaditos, en billig uteservering i stan. Där upptäckte vi snabbt att Malin verkar ha en hemlig beundrare… Någon har nämligen ristat in hennes initialer MJ på ett träd (det är inte Michael Jackson, det är givetvis Malin). Har ni några tips på vem beundraren kan vara, kontakta mig eller GW Persson snarast.

Collage nr 2

Senare på aftonen lyxade vi till det och åt på Rosa Raval, en god och prisvärd mexikansk restaurant i Raval. Vi bekantade oss med Emma, en helt underbar tjej trots att hon är Göteborgare ;-) Välkommen till Barcelona, känner på mig att hon kommer uträtta storverk här. Jag var rätt ledsen när Joëlle hoppade på flyget hem till Stockholm. Men hon kom hem till den gulligaste bebisen i hela Sverige och jag hoppas hon ger Corinne en puss från Barcelona! Kom tillbaka snart, jag saknar dig redan!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>