Månadens svenne- Christoffer Mårtensson

Christoffer

Namn: Christoffer Mårtensson
Ålder: 25
Från: Malmö
Yrke: Motorcykeldesigner

 

Hej Christoffer! Du har utsetts till vår första månadens svenne. Hur känns det?

-Det känns som att jag har gett definitionen Svenne en bättre klang. Jag har aldrig känt mig typisk svensk, det är väl dags att ta tillbaka lite stolthet till ordet!

Varför flyttade du till Barcelona?

-Jag blev övertalad av mitt ex att följa med till Barcelona påsken 2013. Resan var bokad långt innan, och vårt förhållande tog också slut långt innan. Jag hade kvar biljetten och flög ner på egen hand utan några riktiga förväntningar. Jag tog kontakt med några företag som byggde motorcyklar för att se om jag kunde jobba mot mat för dagen och en sovplats. Så blev det inte. Istället fick jag bra kontakt med företagen och blev erbjuden att komma ner igen till sommaren och jobba. Så till sommaren (juni) åkte jag ner igen, men något jobb fanns inte, det gick långsamt för samtliga företag.

Men till slut fick du ett jobb. Var det på grund av mustaschen eller ren talang?

-Talangen sitter ju i mustachen, så båda! Nej det var nog snarare på grund av att jag ville följa min dröm, vågade satsa, och jag hade en känsla av att det var här och nu det behövde ske. Med stöd av kunskapen inom områdena design, motorcyklar och ingenjörsskap jag besatt.

Vad har du för motto?

-Ska något bli gjort ordentligt så ska man göra det själv.

Vad är det konstigaste du varit med om i stan?

-När jag var ny i stan hände konstiga saker hela tiden, men nu är man van och allt känns fullt normalt 

Det är ju Movember nu och man ska odla mustasch och samla pengar till cancerfonden. Har du några tips vad man ska tänka på till rookies som alltid rakar sig annars för att få till en bra mustasch?

-En bra mustach tar tid, det bästa man kan göra är att vänta. Och klipp aldrig! Men ansa hår som växer utanför.

Tack Christoffer för att du delat med dig av dina visdomar.  Sist av allt, var är det troligast att man springer på dig när man rör sig i stan?

På torg och pubar i Gracía.

 

Eva von Boisman
eva@barcelonaforum.se

Vill du bli månadens svenne eller nominera någon? Kontakta oss!

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

1 Response

  1. Joje says:

    Säkert spännande kis ! Kom gärna igen med ett reportage om hojarna och nån design…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>