Linbana till Montjuic

Teleferic

Att ta linbanan upp till Montjuic kan vara en rolig grej att göra om man är på semester eller har folk på besök. Det finns två olika linjer vilket kan vara bra att tänka på när man köper biljetter.

Om du vill ta dig från stranden hela vägen upp till Castell de Montjuic får du byta. Linjen som går från stranden San Sebastian till Hotell Miramar kallas Teleferic Aire del Port. Den andra sträckan, Teleferic de Montjuic går från Avinguda Miramar 30 vilket är 10 minuters promenad från den andra linjens station uppe på Montjuic.

Information om priser, tider och hur du tar dig dit hittar du på respektive hemsida. Just nu är Teleferic de Montjuic stängd för inspektion och tekniskt underhåll och öppnar igen den 22 februari 2015 men den första linjen från stranden är igång. Den högsta punkten längs vägen är 90 meter över havet och varje kabin tar 19 personer.

Teleferic Aire del Port: www.telefericodebarcelona.com

Teleferic de Montjuic: www.telefericdemontjuic.cat

 

Eva von Boisman
eva@barcelonaforum.se

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>