Långtidsboende Barcelona

886805_10152655530815010_2053047349_o
Att hitta ett långtidsboende i Barcelona lönar sig ofta om resesällskapet är fler än tre personer och vistelsen är längre än sju nätter. Under den mest turistintensiva tiden mellan maj och september kan det vara svårt att hitta ett lämpligt hotell, men enklare och även billigare att hitta en lägenhet. En lägenhet är oftast också rymligare än ett hotellrum. Fundera först igenom vilken boendeform som passar för dina behov under din vistelse.

Vill du bo en längre tid i Barcelona så kan du hitta boende genom en rad olika kanaler. Fundera först igenom vilken boendeform som passar för dina behov under din vistelse. Vill du bo nära en skola eller en arbetsplats? Kan du tänka dig att dela boende med andra? Är du osäker på hur länge du vill stanna? I så fall kanske du ska börja med att hyra en lägenhet för en lite kortare period. Det finns agenter som hyr ut lägenheter per dag, vecka, månad eller år.

Det är en god idé att välja ett område som du vill bo i innan du börjar leta bland annonser. Läge, standard och lägenheternas uthyrningslängd påverkar hyran.Ska du studera i Barcelona kan du söka boende genom att helt enkelt gå och titta på universitetets eller högskolornas anslagstavlor. Du kan också söka boende i förväg, bland annat genom vår tjänst på startsidan och vår samarbetspartner Barcelonahome. Där kan du få hjälp att hitta ett rum i ett gemensamt hus. Räkna med en hyra på mellan 300 till 700 euro i månaden, inklusive alla räkningar.

Du som inte studerar kan hitta bostadsannonser i den lokala gratistidningen Barcelona Metropolitan. Tidningen kommer ut en gång i månaden och finns ofta på barer och hotell. Om du kan tänka dig att dela boende med någon annan så finns det flera sidor med annonser där inneboende sökes i slutet av tidningen Suplement Immobiliària. Räkna med att hyran ligger på ungefär 350 euro och uppåt per månad.

Alla uthyrare är inte seriösa. Letar du lägenhet i Barcelona finns det vissa varnande kännetecken. Lita inte på annonser med riktigt låga priser, osannolikt vackra bilder eller mycket stavfel i texten. Tänk också på att inte lämna ut ditt personnummer, passuppgifter eller kreditkortsnummer till en uthyrare i förhand.

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

2 Responses

  1. Anna says:

    Hej! Vi har haft kontakt med en hyresvärd i Barcelona som menar på att han behöver en bild ett av våra pass för att kunna skriva ett avtal. Detta känns inte bekvämt och därför undrar vi om detta är vanligt förekommande?

    • Barcelona Forum says:

      Hej Anna! Det är helt normalt att passkopia efterfrågas. Jag har aldrig hört om någon som inte behövt lämna det så du kan vara lugn på den punkten. Lycka till! /Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>