Kebabpizza mirakulöst funnen i Barcelona

Som jag beskrivit i så många inlägg tidigare är det få saker jag saknar med Sverige sen jag flyttade ner till Barcelona permanent Nyårsafton 2013. Åren på Malta längtade man alltid hem, här gör man det nästan aldrig. Familj saknar man såklart, även naturen och att kunna promenera i en svensk skog där allt är tyst. Men framförallt, och över allt annat saknar jag kebabpizzan. Bilden nedan är från Dag 4 på min Sverigesemester i Juni. Det här var min tredje pizza. I Småland är det mer sås med kebabpizza istället för tvärtom! Det blev x antal under de 10 dagar jag var hemma. Passa på är väl det rätta uttrycket…
10462639_10152539526293584_3382091825879503295_n
Men idag hände något väldigt oväntat. Den som söker finner inte, det handlar bara om tur. Ni som sett Sällskapsresan kommer kanske ihåg grabbarna grus som letade hela veckan efter Pepes Bodega på Kanarieöarna. affären som hällde upp 70% sprit på vinflaska som de sedermera kunde ta in genom tullen. De hittade den sista dagen, precis bakom hotellet.
asdad
Lite så var känslan för mig idag också, fast i matväg dock… Kebaben är helt ok här nere. Finns nästan överallt. Det är döner kebab, dvs Turkisk kebab i pitabröd, som kebabtallrik med pommes, eller i Wrap att välja på (kebabrulle). Naturligtvis smakar det inte lika bra som hemma, men det är ett helt ok substitut. Man får en stark tomatsås samt en vit sås till bordet, så fritt att hälla som man vill när maten väl är serverad.

Kebabpizza däremot  har jag inte sett någonstans trots att det gått åtta månader i stan. Pizza överlag är väldigt ovanligt i Barcelona, det är som sagt italienskt och det känns inte som att spanjorerna riktigt anammat den matkulturen i så stor utsträckning. De pizzor som finns smakar inte speciellt bra, alldeles för tjock deg och dessutom otroligt dyrt, som att det vore en exklusiv maträtt. Men idag hände det. Runt hörnet precis som i Sällskapsresan. På lunchen tyckte kollegan att vi skulle gå till ett kebabhak ett kvarter bort vilket vi gjorde. Utan att kolla på menyn valde jag meny 1 från skylten utanför, dvs en typisk Dönerkebab i rulle. Sen insåg jag mitt i maten att detta är första kebabstället jag är på som också har pizza. Kan det vara möjligt då med detta varierade utbud att de faktiskt upptäckt magin i att kombinera Pizza med kebab?

Jag sprang bort till bordet där menyerna låg, bläddrade intensivt och nervöst sida för sida, kan det vara möjligt ekade i mitt huvud. Sen bara sådär, på sidan 12 så hände det. Sista pizzan på menyn, Nr 20, kungen själv, juvelen på kronan. Kebabpizzan, den är funnen…
10609309_10152637462568584_369273592_n
Otroligt men sant. Eftersom det var på lunchen fanns ingen möjlighet att utvärdera kvalitén men återkommer med adress efter provsmakning. Eller så håller jag det för mig själv, vi får se… Men som sagt, priset är ett rån. Man får en Dönerkebab (rulle) för 4€. Bara den i sig är mättande. Sen kan man köpa en Pizza Margaritha för 5€ (tomat och ost). Mitt förslag är att köpa bägge, sen hälla ut innehållet från Kebaben på pizzan så spar man nästan 4€ och får betydligt mer mat på köpet…

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

1 Response

  1. André says:

    Jag bor i Oslo men kommer från Karlshamn i Blekinge och det jag saknar mest är oxå kebabpizza, den är likadan i Blekinge som i Småland med stark vit sås. Arbetade och levde ett tag i Stockholm och i Norrköping, kebabpizzan där är mycket sämre än i Blekinge! Här i Norge är det bara katastrof!!.. gyros vet dom inte vad det är, kebabpizza finns inte och pizzorna här är Amerikanska.. tjock deg med nästan inget på.. bara ost och svindyra.. typ 250:-.. kebaben är det mest pakistanier som gör med det sämsta köttet, dåligt bröd, med majs i och thousand island sås :).. bara fattiga loosers som äter kebab här. Jag ska hem till Karlshamn 2 veckor i höst och då blir det kebabpizza, kebabrulle och kebabtallrik typ varje dag :) Kul å höra att livet leker för dig i Barcelona! Ha det bäst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>