Jag födde barn på parkeringen.

Natten till den 24:e februari vaknade jag vid tretiden av en sammandragning som höll i sig väldigt länge. Jag försökte somna om men jag hade ganska starka sammandragningar så det var svårt. Istället tog jag fram datorn, satte mig i sängen och skrev ett blogginlägg. Jag var ganska säker på att jag skulle föda tidigare än den 5:e mars som jag var beräknad till men inte anade jag att jag skulle ha en bebis i min famn redan innan solen gick upp.

Kvällen innan hade jag och Christian varit hemma hos våra tilltänkta barnvakter som vi inte kände så väl för att känna av om det skulle funka och prata igenom allt praktiskt. När jag vaknade på natten tänkte jag att det var lika bra att kolla igenom min lista över vad jag behövde packa så att jag skulle kunna få det klart en gång för alla under kommande dag. Jag hade redan skjutit på det så länge. Det var natten till torsdagen och jag hade bestämt med barnvakten att hon skulle komma hem till oss på lördagen så att jag skulle kunna gå igenom våra rutiner för att göra allt så smidigt som möjligt när det väl var dags.  Vid halv 6 när jag fortfarande var vaken och sammandragningarna kommit tätare skrev jag till barnvakten att det vore bra om hon kunde komma redan följande dag istället.

En halvtimme senare gick jag på toa och det fanns spår av blod när jag torkade mig. Värkarna började göra lite ont också så jag bestämde mig för att väcka Christian och att vi skulle åka in. Vi rev ihop det sista och åkte till barnvakten, en tur på ungefär 10 minuter. Inte långt efter att jag satte mig i bilen insåg jag att jag hade tre värkar på 10 minuter, vilket var vad jag hade när vi ringde taxi till BB  förra gången jag var gravid. Väl framme hos barnvakten började vi lassa ur Julias grejer och Christian gick upp med det första, jag satt kvar i bilen.

Plötsligt kände jag att jag var rejält bajsnödig. Jag stod utanför bilen och plötsligt gick vattnet. Så jag hämtade nåt skynke vi hade i bakluckan att lägga på sätet så jag kunde sätta mig igen. Men då kände jag att jag bara var tvungen att sätta mig på backen och bajsa. Herregud vad pinsamt tänkte jag. Men vad skulle jag göra!? Jag ställde mig på alla fyra. Helt plötsligt var huvudet på väg ut och det gick inte att stoppa. Panik. Jag skrek. Christian och barnvakten kom springandes. Bebisen var på väg ut. Det gick väldigt fort. Jag märkte det inte då men Christian tog tag i huvudet och drog ut barnet. Jag satt där på alla fyra med rumpan i vädret medan Christian höll i barnet och vi väntade på att moderkakan skulle komma ut. Solen hade inte gått upp än. Klockan var ungefär kvart över 7. Grannen som hade vaknat och var ute på balkongen ringde ambulans. De frågade hur täta värkar jag hade och vi skrek tillbaka att hon redan var född. Ambulansen kom strax efter halv 8. Exakta tider är svårt att ha en klar uppfattning om. Vi har pratat om det i efterhand och försökt efterkonstruera hur allt gick till utifrån allas upplevelser. Själv satt  jag med huvudet i en jordhög och en navelsträng hängandes ut ur mig rätt länge. Det var här det hände. 17012477_10154096605996082_555531304_n 17035342_10155087681898584_2077020203_n

Ambulansmannen Caesar var den i personalstyrkan jag hörde först. “Take picture, take picture, once in a lifetime moment”. Ridå. Säljer den bilden dyrt om någon är intresserad.

I ambulansen låg jag med bebisen på bröstet, skakade på huvudet och tänkte att herregud det är inte sant. Jag var påväg till sjukhuset men slapp förlossningen. Jag hade inte ont alls efter, antagligen ett rejält adrenalinpåslag. Solen gick upp över Marbella och väl framme på sjukhuset fick jag panik igen när jag insåg att jag behövde sys. Jag hade alltså klämt ut en bebis på 50 cm och 3040 gram utan bedövning men tjatade om att få bedövning för att sy några stygn. Christian fick förlösa sitt eget barn och jag klarade mig helt utan komplikationer. Vår lilla Svea valde såklart att komma ut i raketfart på ett dramatiskt sätt a la Ternstedt von Boisman.01

 

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>