Gravidsymptom v 22

08Jag är i vecka 22 (21+4) och enligt ett gammalt blogginlägg jag skrivit var det  nu halsbrännan började i förra graviditeten. Än så länge har jag bara haft det någon gång i denna graviditet och jag hoppas verkligen den håller sig borta. Inget jag saknat. Jag känner av foglossning då och då främst på vänstra sidan. Kan inte minnas att jag kände av det så här tidigt sist men kan även ha varit att jag inte fattade vad det var förra gången. har inte saknat att ränna till toan för att man är kissnödig stup i kvarten heller.

Igår såg jag bebisen röra på sig. Förra graviditeten kändes det nästan bara på vänstersidan men nu känner jag bebisen överallt i magen. Tror hon gör kullerbyttor eller något. Den här bebisen kommer nog bli minst lika energisk som Julia har jag en känsla av. Jag tror att jag har moderkakan i bakvägg som sist men vet inte säkert. Jag försökte fråga när jag gjorde ultraljud sist. Jag kunde det spanska ordet för moderkaka men framvägg och bakvägg visste jag väl inte riktigt hur jag skulle uttrycka. Har bott i Spanien sen 2009 men inga ord man använder. Försökte så gott jag kunde i kombo med kroppsspråk.. Hur många olika typer av frågor kan de få om moderkakan tänkte jag. Jag fick bara “normal” till svar hur jag än försökte. Så tydligen är den normal. Allright.

Det är mycket hormoner i omlopp. Blir ju ännu mer då jag ammar fortfarande. Fördelen är väl att jag fått bättre hy och håret börjar bli bättre också. Även om jag ser ut som någon som lever kvar i 80-talet. Jag tappade ju massa hår i våras som nu växt ut 3-4 cm, främst i luggen. Hårband hade väl varit en lösning men det är väl inte bättre att se ut som en kvarleva från 90-talet.

Julia kommer nog börja gå själv snart. Hon kan stå fristående några sekunder och jag tror att hon skulle kunna ta några steg på egen hand om hon bara vågade ordentligt. Hon kan gå när jag håller i ena handen men det är precis som att hon sätter sig ner så fort hon inser att jag knappt håller i. Jag är så glad att vi har henne, hon är verkligen världens bästa gåva, det bästa som hänt. Visst är det slitsamt ibland men helt klart värt det. Ska bli spännande att se vad nästa dotter kommer att vara för en liten individ.

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>