Gravid vecka 27

Nu är jag i vecka 27  (26+2) och halsbrännan är påtaglig. Jag måste verkligen börja tänka på vad jag stoppar i mig. Igår hade jag svårt att somna och fick ha dubbla kuddar så jag kom upp en bit. Det här går ju delvis att påverka med kosten så det är hög tid att lägga om lite. Förra graviditeten var jag jättenoga med att få i mig allt bebisen och jag själv behövde. Nu när jag har en dotter blir det mycket snabba lösningar. Man kommer på att man är vrålhungrig och tar en macka för att det är smidigt. Det är inte så enkelt att stå i köket och laga mat heller. Antingen har man en dotter som drar ut allt från skåp och lådor och går iväg med papperskorgen eller så får man gå ut och kolla varannan minut vad hon gör i vardagsrummet. Eller så blir hon galen för att hon inte ser vad jag gör. Det är helt enkelt inte speciellt smidigt. Man tar gärna en kopp kaffe för att försöka piggna till lite och få någon slags vardagslyx men det är ingen höjdare om man vill undvika halsbränna.

Ikväll har jag också känt av kraftig foglossning. Det är mer nu än förra graviditeten men det har väl med alla lyft av bebis och liknande att göra. Det är tur att det kommer och går och inte gör ont konstant.

När jag var gravid med Julia kände jag henne nästan bara på vänstersidan av magen. Den här bebisen kan jag känna på båda sidorna samtidigt när hon sätter igång. Jag minns inte exakt hur det var sist men det känns som att den här sparkar hårdare och rör sig mer när hon väl är igång. Vet inte om hon gör kullerbyttor eller vad det är hon har för sig egentligen.

Tiden går galet fort. Jag försöker att njuta av lugnet före stormen. Det är inget snack om att det kommer bli tufft första tiden. Förhoppningsvis går allt lika smidigt som sist och jag slipper komplikationer efteråt.

Sista veckan har det regnat mer eller mindre konstant. Vi hade tur som hade uppehåll när vi gifte oss. Mysigt dock att sitta inne framför brasan och dricka glögg med granen tänd. Det känns riktigt bra att vara gift. Inte för att det egentligen är någon större skillnad men det är väldigt skönt att kunna säga “min man” och inte massa andra krångliga benämningar. Nu ska jag bara vänja mig vid att folk kallar mig “Signora”. Jag kände mig verkligen som en tant när jag fick höra det första gången. Rejäla vuxenpoäng på det ordet!

01

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>