Gravid v 39

Jag vaknade vid 03 av att jag hade en jättelång sammandragning. Den gjorde inte ont men den ville inte ge sig. Nu sitter jag här i sängen och funderar på om det är dags eller om kroppen bara börjar förbereda sig. Enligt mitt blogginlägg från vecka 39 från förra graviditeten vaknade jag av sammandragningar då också. Då gick jag tre dagar över tiden. Just nu känns det lite lugnande eftersom vi först idag åkt och kollat in sjukhuset där jag ska föda och varit hemma hos våra tilltänkta barnvakter. Tanken är att ägna morgondagen till att packa det sista vilket främst är saker till Julia. Jag är nästan klar med packning till bebisen. Hälften av det jag själv behöver är ju sånt jag använder dagligen så det är svårt att packa ner innan det är dags. Jag har inte ro just nu att försöka sova igen utan har suttit och gått igenom listan så vi enkelt bara kan pricka av den systematiskt om vi behöver åka in.

Sista veckan har jag varit förkyld, orkeslös och spytt någon gång varje dag. Jag har fortsatt äta min blodtrycksmedicin. Det har känts som det kan sätta igång när som helst så det är skönt att vi nu äntligen ägnade en dag åt förberedelser tillsammans så att vi är så pass förberedda vi kan. Det kommer dra ut på tiden att åka och lämna Julia och sedan vidare till sjukhuset och det finns ingen anledning att inte ha en plan för hur det ska gå till, vem som ska göra vad och exakt vad som ska med. Det finns rätt mycket som man kan göra innan för att underlätta. Se till att bilen är tankad, väskorna packade, nummer uppskrivna till barnvakt och eventuellt taxi. Jag vet hur det var sist. Jag blev snabbt sängliggande och kunde inte göra någonting. Att springa runt som en yr höna och försöka få med alla grejer i det läget är ingen möjlighet.

Vi har haft svärmor på besök några dagar och har fått mycket hjälp med hushållssysslor vilket är skönt. Jag har ingen ork och ska inte heller anstränga mig för mycket nu när jag äter medicin. I min gravidgrupp  är det många som väntat sitt andra barn i mars som redan fött och det har nästan alltid gått väldigt snabbt så de knappt hunnit in eller fått bedövning. Idag var det en tjej som skrev att hon fött hemma på badrumsgolvet. Jag har en känsla av att det kommer gå väldigt fort för mig också när det väl är dags. Det är lite jobbigt dock att även då jag fött en gång tidigare så vet jag inte riktigt vad jag ska gå på. Det känns viktigt att vi verkligen åker i tid denna gång. Det kommer ta minst 40 minuter att ta oss in då vi ska lämna Julia också men troligtvis en timme ungefär. Vi kommer åka och lämna till barnvakten så snart vi kan men det tar ändå tid med bilbarnstol, att få i och ur vagnen ur bilen och sådana saker, speciellt eftersom Christian kommer få göra allt sånt själv. Ni som läst min förslossningsberättelse från 2015 vet ju hur fort det gick den gången.

Nu hoppas jag att sammandragningarna inte blir starkare och att jag kan sova så att jag göra klart allt imorgon. Vi får väl se. Den här gången blir det förlossning i Marbella. Vi får se när men jag tror det blir betydligt tidigare än den 5:e mars som jag är beräknad till.

Hospital_Costa_Sol

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>