Gravid v 38

Förra veckan var verkligen ingen bra vecka. Jag brukar försöka vara positiv men sorry, den går inte den här gången. Det har varit lagom kul att åka till vårdcentralen varje dag på alla möjliga olika tider i en veckas tid för att kolla blodtrycket som bara stigit och stigit tills jag började äta medicin i lördags. Jag var ju hos barnmorskan förra torsdagen och det besöket avslutades efter alla “allt är bra” med “ditt blodtryck är högt,kom tillbaka ikväll till akuten och sedan bokar du tider för resten av veckan för att kolla blodtrycket. Om du mår sämre, åk in till sjukhuset. Hejdå”. Det var alldeles för tidigt på morgonen, jag blev chockad samt förstod inte riktigt exakt vad de sa så när jag kom hem kollade jag igenom mina papper och värden och började googla.

Det tog inte lång tid innan jag hade räknat ut att jag antagligen hade havandeskapsförgiftning och såg worst case scenario framför mig med kejsarsnitt, bristfällig bedövning, skador på barnet och allt möjligt. Idag hade jag äntligen besök hos barnmorska igen, denna gång en annan person av någon anledning och tack gud för det kände jag. Jag fick svar på alla mina frågor, jag hade skrivit en ganska lång lista och jag förstod allt hon sa och lyckades göra mig förstådd. Min spanska är hyfsad men sjukhustermer är väl inte min starka sida. Bland annat undrade jag, som självdiagnoserat mig själv som halvt döende varför jag inte fått göra något urinprov för att kolla om jag hade äggviteämnen i urinen.

Det hela slutade med ett “lycka till”. Det var mitt sista besök. Jag har ett ultraljud inbokat sedan länge två dagar innan beräknat förlossningsdatum men i övrigt är det bara att åka direkt till sjukhuset när det är dags. Känns märkligt att ha gått från att kolla upp sig varje dag till ingenting. Nu är det nära och verkligen dags att förbereda allt till barnvakt, packa väskor och förbereda hemmet. Ska bli extremt skönt att slippa åka på kontroll imorgon och att ha rett ut ovissheten vilket garanterat varit en blodtryckshöjare i sig.

Jag väger nu 63,5 vilket innebär att jag gått upp 9,5 kg, har SF-mått 33 och beräknat förlossningsdatum är den 5:e mars. Mitt blodtryck var uppe på 144/100 som högst. Idag låg det på 125/75. Solen och vårvärmen har kommit tillbaka efter en veckas regn dessutom. Känner mig lättad nu och samtidigt totalt mentalt slut.

01

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>