Gravid v 35

Nu är jag i gravidvecka 35. Det går fort nu. I min gravidgrupp på Facebook är det redan ett tiotal som fött som varit beräknade i mars och man får ju lite småpanik när man ser det även om det känns tryggt att det kan gå bra även om man skulle föda redan nu. Det börjar bli tufft nu. Under en fika häromdagen började det stråla ner på båda sidor från bäckenet på insidan av låren och det kändes lite som jag skulle kunna ramla ihop när som helst när jag sprang efter Julia. Som tur var sprang mitt fikasällskap gladeligen åt mig. Lite panikkänslor då jag hade så först veckan innan jag födde sist. Det var likadant dagen efter, skillnaden var att jag tog det extremt lugnt och till och med lät bli att köra bil. Bebisen får inte komma ut än, så är det bara. Vi är inte alls praktiskt förberedda för det.

På grund av detta har jag börjat ta reda på hur allt pappersarbete efter förlossningen går till. Ni som läste min blogg förra året vet vilket jäkla strul hit och dit det var med allt sånt och efter en kort dialog med en engelsk tjej insåg jag snabbt att det är, om möjligt, ännu krångligare nu är det var sist med nya regler. Om man är engelsk kan man ansöka om pass online. Är man svensk ska man först till närmsta konsulat och ansöka om samordningsnummer. När man fått det måste man åka hela familjen till ambassaden i Madrid och ansöka om pass. För att sedan åka till konsulatet igen, några tusenlappar senare och hämta ut det. Var vi med i EU eller hur var det? Man undrar ju. Fördelen när man varit med om det förr är väl att man inte nojar sig i onödan utan man får helt enkelt ta en sak i taget tills varje steg är löst och inte hänga upp sig på om något inte går som tänkt direkt. Man får förbereda sig i den mån man kan innan, släppa det och sedan ta det när det är dags. Jag och Julia körde rosa igår.

16266011_10154988528708584_1829322735631603746_n

Det känns lite tråkigt att vi haft extremt dåligt flyt med ungefär allting sista tiden och jag mest ser att vi har ett barn till påväg som en enda problemlösning. Vi har inte riktigt haft möjlighet att glädjas åt att jag faktiskt har ett nytt liv i magen som snart kommer vara en del av vår familj. Det är ju helt fantastiskt och sista veckan har jag haft lite dåligt samvete då det ju faktiskt finns många som inte kan få barn av olika anledningar. Det har nog inte riktigt gått in att vi snart är tvåbarnsföräldrar. Men nog känns det, det sparkar på bra därinne i magen och min kropp börjar bli osmidig. Det tar ett tag att vända sig i sängen, det börjar bli knepigt att knyta skorna och sådana saker.

Det är klart att det är skillnad att få barn i sin hemstad med släkt och vänner samlade än att bo utomlands på ett ställe där man inte riktigt hunnit etablera sig ordentligt socialt. Vi får göra allting själva, kan inte ta något för givet och får försöka hitta lösningar. Jag kommer inte få någon mammapenning eller barnbidrag. Det här är ett val vi själva har gjort och det innebär också att vi måste vara starka precis hela tiden. Det finns inget utrymme för dåliga dagar eller “jag orkar inte”.

I helgen kommer jag tvätta upp alla bebiskläder och börja förbereda förlossningsväskan ifall att. Det finns ingen anledning att skjuta på det mer. En bild från Karibien för två år sedan. Ett lite annat liv.

16195589_10154971072898584_3484682336925501091_n

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>