Gravid v 28

Nu är jag i vecka 28 och jag har varit på rutinkontroll hos barnmorskan. Tredje trimetern har börjat, smekmånaden är slut och fas tre börjar enligt diverse forum. Jag tror att jag kanske börjar få lite järnbrist så ska se till att äta rikligt med spenat och annat som innehåller mycket järn. Idag fick jag multivitaminer av barnmorskan också, inget hon rekommenderat utan jag känner själv att det kan vara bra.

01

Jag har varit nära att svimma några gånger. Halsbränna är vanligt nu också vilket jag kan intyga. Försöker begränsa kaffemängden och ha mycket mjölk i och nu även is. Sluta med kaffe kommer jag inte göra, jag har varit coffeeholic sen jag var 11 bast och så får det vara. 3 euro gick min fika på, lagom. Man beställer helt enkelt in en cafe con leche con hielo; kaffe med mjölk med is. Då får man in ett glas med is att hälla över sin kaffe i. Och så en varm croissant med ost och skinka.

02

Allt såg bra ut hos barnmorskan, alla värden är bra, jag har sluppit graviddiabetes och allt det innebär och om två veckor väntar frivillig profylaxkurs (andningskurs) på Katalanska. Det blir ju spännande. Le och se glad ut funkar ju vanligtvis när man inte förstår vad som sägs, denna gång med tillägget härma den framför. Känns som att det kan bli en videoblogg av detta. Om jag nu lyckas komma i tid vill säga. Idag lyckades jag med bedriften att missa att gå av tåget och fick vända och åka tillbaka. Jag missade tåget tillbaka, sprang allt jag kunde för att hinna, ramlade pladask utanför just stängda tågdörrar och skrapade upp benet. Väntade in nästa tåg och tog sedan en taxi, 10 minuter sen var jag denna gång. Jag lyckas verkligen inte. Nästa gång blir det taxi från dörr till dörr eller så får jag skaffa en ledsagare.

Vad jag ätit i princip varje dag sedan jag blev gravid är melon, mandel, knäckebröd, ost, naturell yoghurt med müsli, havregrynsgröt med kanel och mjölk. Lagad mat har det varit lite sisodär med, mycket på grund av att man blir totalt osugen på varm mat och att stå vid gasspisen i 32 graders värme. Som tur är har Christian gjort en hel del matlådor som varit smidiga att ta fram. Han jobbar väldigt hårt nu och jag är tacksam att jag har möjligheten att vila om jag behöver och att han tar mina humörsvängningar så bra. Det kan inte vara lätt att vara partner alla gånger, hur ska han förstå vad som händer med mig när jag knappt själv hänger med? Eloge till alla blivande stöttande pappor och heltidsjobbande blivande mödrar i v 28, jag vet inte hur ni fixar det.

02

Man har mycket blod i kroppen i senare delen av graviditeten och ibland känner jag mig som en stor klumpig blodpump och hör min puls tydligt inne i huvet. Har haft en del lock för öronen också, vet inte om det kan ha med hormonerna att göra. Mycket hormoner är det i rullning i alla fall det vill jag lova. Jag hoppas jag blir lite mer stabil framåt helgen då vi drar på Sverigeturné. Det ska bli väldigt kul att äntligen träffa sina nära och kära igen! Har verkligen försökt begränsa resandet maximalt då jag är totalt osugen på själva förflyttandet av min osmidiga andfådda kropp och där är svärmor en räddande ängel som ställer upp med bil, en sådan enorm fördel för oss och vi är väldigt tacksamma för det. Jag har gått upp ungefär 6 kilo under graviditeten och väger nu 61 kg vilket inte är speciellt mycket men tro mig, kroppen känns verkligen förändrad.

01

Jag kommer kanske köpa med lite mammakläder från Sverige då jag kommer vara höggravid när det är dags att plocka undan flipflopsen. Här är det svårt att hitta mammakläder. Hittills har jag hittat noll. Jag har hört det ryktas om att det ska finnas mammaavdelningar men jag har inte lyckats hitta en enda. Då vi ska på bröllop snart har jag förgäves letat efter en klänning men det finns verkligen ingenting om man inte vill se ut som en stor pumpa då rostbrunt är väldigt inne, som ett stort tält eller som en billig medelhavsbrutta. Vilket man inte vill. Hittills har jag inte behövt köpa några speciella kläder eftersom jag gått i shorts och linne sedan magen började växa till sig.

Sista veckan har hon rört väldigt mycket på sig och jag drömde att hon kom ut ut magen, stirrade på mig med stora ögon och sa hej. Jag antar att det kommer lugna ner sig lite snart när hon börjar fixera sig men det kan nog ta ett tag till känns det som. Det känns overkligt att det bara är tolv veckor kvar nu. Nu först dags att förbereda för våra house watchers som kommer ta hand om lägenheten när vi är borta och leta fram någon slags jacka som kan passa för Sverige och min kropp.

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>