Fredagslunchen m.m

Som jag kortfattat beskrivit tidigare är jag glad att glaset borrade in på precis rätt ställe på kroppen, vilket gör att jag inte kommer få några bestående men. Men något jag är än mer tacksam över, är hur lite smärta det varit efteråt och hur fort jag kom på fötter igen (även om det såklart fortfarande smärtar rejält). Lördag natt opererades jag i 4 timmar och därefter låg jag på intensiven till söndag kväll då jag flyttades till vanlig avdelning. På måndag kväll lyckades jag övertyga dem om att skriva ut mig. Tisdag efter lunch började jag jobba igen, fast hemifrån. Jag jobbade hela onsdagen hemma också, då jag inte vågade gå några längre sträckor än från kök till vardagsrum. Torsdag 09.00 var jag på plats på kontoret igen vilket kändes helt fantastiskt. Som jag skrivit innan älskar jag jobbet, och en av de saker som gjorde mig absolut mest förbannad med skadan var det faktum att jag bara jobbat några veckor innan det hände.

Dygnet efter jag skadat mig allvarligt var jag säker på att jag skulle vara borta jävligt länge, men istället lyckas jag som sagt sätta mig och jobba redan på tisdagen hemifrån. Det blev alltså bara en sjukdag. Nu på tisdag är det röd dag i Spanien, vilket innebär att vi är lediga. Men jag är ansvarig för den svenska marknaden och således kan jag jobba mot kunder ändå om jag vill. Så sjukdagen jag tog i måndags får jag kvitta mot att jag jobbar hemifrån tisdag istället. Förutom alla fantastiska förmåner är det dessutom underbart flexibelt också. Så finns ganska mycket jag uppskattar i livet just nu. I vilket fall, fredagen skulle varit super-packad med roliga aktiviteter om jag nu inte varit skadad. Till att börja med var det sedvanlig 3-rätterslunch som företaget bjuder på varje fredag.
10414907_10152519553113584_9030522814763170165_n
Vi skiftar som sagt mellan tre ställen och eftersom det var min tredje vecka så var även denna restaurang ny för mig. Vi sitter alltid så här, dvs långbord i en sluten avdelning på restaurangen. Man hamnar alltid med nytt folk och det är hur kul som helst. Alla vet att det är fredag, alla vet att när lunchen är klar så är det  bara några timmar kvar innan helgen startar så humöret är på topp. Just denna fredag var det kanske inte lika mycket på topp som vanligt bland de anställda som är spanjorer, med tanke på att de förlorat sin andra raka match i VM och inte kan gå vidare från gruppspelet! Men lite kul ändå, Pauline som är Vd för dotterbolagen här i Spanien är svensk, men av chilenskt ursprung. Chile spöade som sagt Spanien med 2-0 så hon var rätt nöjd i vart fall :) Men känns jävligt surt, nu bor man i Spanien och jag var så inställd på att äntligen kunna få följa ett landslag länge, till skillnad från Sverige som inte tagit sig förbi Åttondelsfinal sen 1994. Och så går Spanien på supertorsk i två raka matcher, vet inte riktigt vilket lag jag ska heja på nu…
447992

Evas storebror bor i Costa Rica och de har tagit två skrällsegrar, såg matchen igår mot Italien, så de får bli mitt lag detta VM, älskar underdogs! I vilket fall, det här med att välja rätter till vår fredagslunch är besvärligt varje gång, alltid så mycket gott. Igår blev det svårare än vanligt för mig och min norska kollega Sara. Vi sitter ensamma i samma rum och vår spanska är ännu relativt bristfällig. Restaurangen för dagen var mer spansk än internationell så någon meny på engelska fanns inte. Det slutade med att vi la första timmen av arbetsdagen på att googla  och översätta rätterna på menyn, innan vi kände oss redo att göra våra val. Well, blev hyfsat nöjd till slut ändå, även om man alltid ångrar sig när man ser vad de andra får serverat. Till förrätt tog jag en ruccolasallad med någon form av torkad skinka. Var nära att köra på en pastarätt men visste att det skulle bli för mycket mat.
10462830_10152519553338584_5374363826297548685_n
Sara tog något melonkör, såg inte gott ut alls.
10462507_10152519553223584_7760290411351862827_n
Till huvudrätt valde jag något konstigt, bara för att det lät konstigt. Det var Schnitzel med Pizzafyllning och ost. Smakade väldigt gott, perfekt som exempelvis bukfylla när man är bakis, men ingen gourmet måltid direkt och lite fattigt på kryddor.
10464338_10152519552993584_5689236482453683345_n
Kollegan Mikael valde Revben vilket såg aningen mer aptitligt ut. Gräset är alltid grönare på andra sidan…
10372800_10152519552858584_6462887272141950298_n
Sen rundade jag av med någon konstig dessert, minns inte ens namnet på den men minns dock att den var väldigt söt och att grädden var överflödig.
10414555_10152519552758584_5867995904650178678_n
Well, sen fick jag ställa in resten av de aktiviteter jobbet hade planerat på grund av min skada och det kändes lite surt. Efter 5 var det nämligen After Work på jobbet med fri bar och sen vid 21 var det den stora sommarfesten med midsommarmat på den svenska restaurangen Pappa Sven här i Barcelona. Det hade verkligen kunnat bli en heldag, och kände väl själv att jag fixat att gå och käka, men var mest orolig över att det skulle bli för stökigt framåt kvällen och att någon skulle råka gå in i min axel så blev som sagt en sen och mysig middag hemma med min fästmö istället. Duger det också :) Hoppas ni alla hade en fin midsommar
midsommar7

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>