Den ultimata Bicingguiden

525-bicing

Bicing är en billig och bra tjänst för den som lätt vill ta sig fram på cykel. Det finns hundratals cykelstationer i staden med totalt 6000 cyklar. Drygt 96 000 använder tjänsten. Du plockar upp en cykel och lämnar den på närmsta cykelstation när du kommer fram dit du ska. Du beställer ett bicingkort på nätet genom att fylla i ett formulär. Kortet kickas via post hem till dig inom 10 dagar.  Med kortet följer den information du behöver. När du fått det går du in på hemsidan och aktiverar det. Från att du aktiverar det är det giltigt ett år.

Om du lämnar cykeln inom en halvtimme är turen kostnadsfri. Efter 30 minuter blir du debiterad och maxtiden du får använda en cykel är två timmar. Extraavgiften upp till två timmars användande är 0.74 Euro. Om två timmar har passerat är straffavgiften 4.49 Euro per timme. Om cykeln inte lämnats tillbaka inom 24 timmar sker en debitering på 150 Euro och du riskerat att kortet inaktiveras i upp till fyra månader.

Man kan välja att betala en högre årsavgift för kortet för att även få tillgång till elcykel på 46 av stationerna. Hos Bicing finns även möjlighet att som turist hyra cykel för längre turer. I detta fall kontaktar man deras kundtjänst innan.

För att beställa ett bicingkort måste man ha ett NIE-nummer och ha fyllt 18 år. Om man är 16 eller 17 behöver man målsmans godkännande. Under 16 år har man ingen möjlighet att få ett kort.

Man är fullt ansvarig för cykeln under den tid man använder den och den ska återlämnas i samma skick.  Det är inte tillåtet att låsa fast den någonstans. Du har tre minuter på dig att byta cykel vid en och samma station så kolla att cykeln är OK innan du rullar iväg.

Registrering: https://www.bicing.cat/es/alta/validar-NIF?utm_source=Bicing&utm_medium=Caja%20lateral&utm_campaign=Captacio%20abonats

Aktivera kortet: https://www.bicing.cat/es/activacion-de-la-tarjeta

Kundtjänst allmänna frågor: +34 902 31 55 31 (öppet vardagar 07-22),  info@bicing.cat

Om något inte fungerar: +34 900 31 55 31 (gratis om du ringer från spanskt nummer).

Kontor: Plaza Carles Pi y Sunyer, 8-10 (öppet vardagar 08:30-17.00)

 

Eva von Boisman
eva@barcelonaforum.se

Barcelona Forum

Välkommen till Barcelonaforum.se, kul att ni besöker vårt sajt. Vi är en onlinebaserad tidning samt även en informationsguide & bloggportal med Barcelona som bas. Vi ser till att ni har koll på det mesta som händer i stan, oavsett om man bor i Barcelona eller hälsar på som turist! Tveka aldrig att mejla oss på info@barcelonaforum.se om ni har några frågor så gör vi vårt bästa för att svara er så fort vi kan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>