Äta blad och elda snus

Igår gick jag hem till mina fina kamrater Raul och Marcel för att laga en liten farsdagsmiddag. Tanken var att vi skulle fira av min far, Rolf aka Roffe aka probably the best dad in the world, med stil. Här är en bild på min pappa från i somras:IMG_3726

Så vi gick och handlade först. Med oss hade vi även en cool kille från Nigeria som ska flytta till Sverige, som jag undervisar i svenska. Han ville såklart också vara med och fira min pappa, när han fick höra att han högg sin ved själv och hade sig. Vi gick in i en Supermercado och plockade ihop lite varor. På frysdisken låg stora blad i drivor, det ser ut som tobaksblad men bredare och mer “plastiga” (kanske någon annan sorts tobak?). Vi frågade den indiska mannen i affären vad de är för några blad och självklart svarar han något obegripligt jag inte minns. Han var lite skröplig också som gubben på yoghurtburken ungefär och antingen var han lite blarig eller så hade han inte hästarna inne just nu av andra skäl. Den indiska mannen sa i alla fall att man tuggade på bladen och att han tyckte det var gott. Raul och jag gjorde vågade testa när vi fick höra att det inte var droger. Joseph tittade bara på oss och skakade huvudet åt svenskarna. Jag tog en minitugga och det smakade brände i munnen nästan en timme. Vet inte vad det var, men det var inte gott. Som tur är gjorde vi massa annan god mat som tog bort plastbladssmaken, bland annat en röd curry wok med den här vegetariska fejkade ankan på burk. Jag lovar, asgott!

90172

När jag flög hem från Stockholm senast så bjöd jag två spanska män på snus. Ofta när spanjorer testar snus gör de bara en liten mini grimas som om de tycker att det är äckligt, men ändå försöker vara coola och vuxna ändå. Tänker mig att det är så jag såg ut med plastlövet och första gången jag smakade en öl. De här galenpannorna på flyget däremot försökte tända eld på snusen, på fullaste allvar.  Jag hade inte hunnit berätta hur man gjorde, men flygvärdinnan stoppade dem och sen ramlade snusen ned på golvet. Bilden nedan är en reproduktion av händelseförloppet minus flygvärdinnan. Nu får jag aldrig veta om det var en hit, men det är nog lika bra det för går knappt att få tag i snus i den här staden. Nu ska jag sova i alla fall… har bara en dosa kvar så någon i Barcelona får gärna hojta till om ni har snus =)

IMG_4128

Så här glad var jag när jag fick massa snus och svenskt godis skickat senast från min vän Joëlle. Vilken morgon, morgonilskan var som bortblåst med Kex-choklad och allt =)

IMG_3203

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>